Oug 34/2020. OUG nr. 1/1999 si OUG nr. 34/2020, contestate la CCR

JURIDICE » Memoriu adresat Avocatului Poporului ref. sesizarea CCR cu excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții din OUG nr. 34/2020 prin care se aduc modificări OUG nr. 1/1999 cu privire la faptele contravenționale și sancțiunile aplicabile în perioada stării de urgență

oug 34/2020

Și am mai spus că este necesară și o responsabilitate socială acum. Întrucât statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice a cetățenilor și întrucât elementele mai sus prezentate vizează interesul general public și constituie situații de urgență și extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată, În temeiul art. Indemnizatia va fi suportata de societate. Noutăți și Știri În curs de apariţie — Brâncuşi, Pavel Şuşară Noutate editorială. Noua reglementare Potrivit noii reglementări, după art.

Next

Monitorul Oficial

oug 34/2020

Pentru stabilirea și calculul indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de , cu modificările și completările ulterioare, se utilizează salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, în vigoare în perioada prevăzută la alin. Actele vor fi redactate cu respectarea dispozițiilor Legii nr. Conform actului mentionat, nu avem voie sa ne parasim domiciliul pe durata starii de urgenta. Cum se dovedeste incetarea activitatii firmei? In principiu nu m-a fortat nimeni sa inchid de tot, as fi putut sa tin libraria deschisa si sa vand carti in continuare, dar poate de frica am decis ca e mai bine asa… Pentru că e posibil ca angajatorul să poată susține, parțial salarii, doar pentru o parte din salariați. În plus, trebuie să existe un raport rezonabil de proporționalitate între mijloacele utilizate și scopurile urmărite.

Next

OUG nr. 29/2020

oug 34/2020

Echivalentul în lei al acestor sume se înregistrează în contul curent general al Trezoreriei Statului la disponibil din venituri rezultate din privatizare. Este, de asemenea, un șoc major atât pentru economiile globale, cât și pentru economia națională. Problema apare la solicitarea plății de către stat a sumelor cuvenite salariaților în această situație. Atunci e discutabil dacă ați putea beneficia sau nu de acea indemnizație. Buna ziua, in situatia unei societati de constructii care a redus partial activitatea si a suspendat o parte dintre contractele de munca prin somaj tehnic, dar a finalizat la sfarsitul lunii martie o lucrare ce a fost executata in perioada decembrie 2019-martie 2020 si pe 01.

Next

OUG nr. 1/1999 si OUG nr. 34/2020, contestate la CCR

oug 34/2020

Așadar beneficiază de ajutor de șomaj toți salariații acelor angajatori care reduc sau întrerup temporar activitatea, fie total, fie parțial — pe perioada stării de urgență și care atestă acest lucru în baza unei declarații pe proprie răspundere. Permite accesul la Monitorul Oficial al României odată cu apariţia publicaţiei, precum şi la arhivă pentru vizualizare şi imprimare. Pentru șomaj tehnic deținerea lui nu mai este o condiție necesară decontării acestor sume de către stat. Odata cu plangerea va trebui sa achitati si 20 de lei taxa judiciara si dovada platii trebuie depusa alaturi de contestatie. Stabilirea naturii și a gravității faptelor a căror săvârșire constituie contravenție pentru care se poate aplica o măsură contravențională complementară este lăsată, în mod arbitrar, la libera apreciere a agentului constatator, fără ca legiuitorul să fi stabilit criteriile și condițiile necesare pentru o astfel de sancțiune. Acești angajatori puteau beneficia de plata indemnizației pentru cel mult 75% dintre angajații care aveau contracte individuale de muncă active la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență.

Next

OUG nr. 30/2020. Masura privind somajul tehnic a fost OFICIALIZATA. Cine beneficiaza de ajutor de la stat

oug 34/2020

Am spus că este necesar să se analizeze de la caz la caz și dacă există o reducere de activitate datorită acestei epidemii și dacă motivat se poate demonstra o astfel de reducere de activitate, atunci este în regulă să ceară ambele. Angajatorii sunt cei care isi asuma raspunderea pentru corectitudinea si pentru veridicitatea datelor inscrise in documente. Nivelul indemnizatiei va fi de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat platit din fondul de salarii, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea nr. Actul normativ a intrat in vigoare din data de 28 aprilie 2020 si prevede mecanismul financiar de transfer al sumelor. Sunt multi artisti care se regasesc in situatia mea. I N F O R M A R E Având în vedere declararea stării de urgență prin Decretul nr.

Next

OUG nr. 1/1999 si OUG nr. 34/2020, contestate la CCR

oug 34/2020

Este, insa, recomandat sa va sfatuiti cu un avocat inainte de porni un proces. Astfel, indiferent ca politistul sau autoritatea decid sa aplice maximum de 5000 de lei, in 14 zile de la primirea contraventiei veti achita doar 50 de lei. La se modifică și va avea următorul cuprins: 2 Plata din bugetul asigurărilor pentru șomaj a indemnizațiilor prevăzute la art. În aceste zile, ni se dezvăluie, mai mult decât oricând, înţelesul adânc al ironiei fine conţinute în cugetări celebre. Deci nu inteleg, daca va exista intr-o luna o perioada de 10 zile somaj tehnic, brutul lunii respective luat in calculul indemnizatiei ptr. E drept că ordonanța nu impune astfel de restricții, dar eu vă recomand să luați în considerare aceste aspecte. Buna ziua, Persoanele fizice autorizate …ex.

Next

TRAGEREA CU ARMA LUNGA: ADAPOSTIT DUPA MASINA

oug 34/2020

Poate fi interpretat drept discriminatoriu sau neconform o rotatie a angajatilor in somaj tehnic la nivelul lunii — in sensul ca intr-un departament de 10 persoane, primele 2 saptamani sunt primii 5 si urmatoarele 2 saptamani ceilalti 5 angajati? Important este altceva, dar… In locul dvs. În lipsa unei reprezentări clare a faptelor a căror natură sau gravitate poate justifica aplicarea unei sancțiuni contravenționale complementare, judecătorul însuși nu dispune de reperele necesare în aplicarea și interpretarea legii cu prilejul soluționării plângerii îndreptate împotriva procesului-verbal de constatarea și sancționare a contravenției. Este folosit pentru colectarea unor date legate de interacțiunea utilizatorului cu site-ul, agregate în cadrul unor statistici anonime care ajută la crearea unui raport de analiză a modului în care funcționează site-ul. Sa luam firma x si y, aflate sa zicem la 500km unul de altul, cu acelasi obiect de activitate, avand exact acelasi profit, dar firma x le consuma profitul pe chefuri, bmw, etc. Nu se spune dacă activitatea este întreruptă total sau parțial! Da, poate beneficia, dacă demonstrează că i s-a redus activitatea ca urmare a acestei epidemii și nu are resurse să achite salariile.

Next

OUG 32/2020: Actele necesare pentru somajul tehnic de stat

oug 34/2020

Nerespectarea acestei obligații constituie abatere disciplinară care se sancționează cu excluderea din profesie, în condițiile și cu procedura stabilite de legislația în vigoare, aplicabile fiecărei profesii. Pentru plătitorii de impozit pe profit, bonificaţia calculată se va înscrie în mod distinct în declaraţia anuală de impozit pe profit D101. Adică declari că ai fost afectat și că nu poți susține plata salariilor, pentru că în esență acesta este scopul acordării de către stat a acestor sume. Certificatul vă ajută la amânarea plăților de utilități, chirie, etc. Ce este neclar aici este cum se va taxa? Asta să nu spun că nu există nici o idee despre cum vor apărea aceste sume în D112. Tot ca un venit în afara funcției de bază? Masurile de suspendare a executarii silite prin poprire asupra sumelor platite de casele teritoriale de pensii se aplica, prin efectul legii, de catre aceste institutii fara alte formalitati din partea beneficiarilor acestor drepturi. In cazul in care personalul este incadrat prin alta modalitate prevazuta de lege, acesta va beneficia de prevederile art.

Next