P piller kræft. Årsager til livmoderhalskræft

Ny dansk forskning: P

p piller kræft

Børn født efter fertilitetsbehandling har en lille forøget risiko for at udvikle kræft sammenlignet med børn født af par, der ikke har fået fertilitetsbehandling. Nedsat risiko for forskellige typer af kræft På længere sigt nedsætter p-pillebrug risikoen for , og væsentligt og øger ikke risikoen for. Disse data tyder på, at brug af tredje- og fjerdegenerationspiller er forbundet med en øget risiko for blodpropper sammenlignet med første- og andengenerationspiller. Cancer Prev Res 2012 Doi:10. Lette celleforandringer kan forsvinde af sig selv, men sværere celleforandringer vil have en større tendens til at blive til kræft. Myte 5: Man kan blive barnløs, hvis man tager p-piller i for mange år Falsk.

Next

Årsager til kræft i æggestokkene

p piller kræft

Lina Steinrud Mørch indskyder, at det for nu kun er ældre typer hormonprævention, som beskytter mod kræft i æggestokkene; en tilsvarende effekt er ikke bevist for nye p-pille-typer. Man plejer at sige, at der hos normalvægtige kvinder, som bliver fulgt i et år, vil være 1-2 som bliver gravide, mens de bruger p-piller. Der er påvist en vis sammenhæng mellem og blodpropper. P-piller kan have en række ubehagelige, men harmløse bivirkninger, der typisk løser sig, hvis man skifter til et andet p-pillemærke. En påvist nedarvet genforandring kan nemlig også have betydning for dine slægtninge, der ikke har udviklet kræft, da de så kan blive kontrolleret og dermed nedsætte risikoen for at udvikle sygdom senere.

Next

»Det mest solide studie til dato«: P

p piller kræft

Niels Kroman bemærker, at selv hvis alle kvinder lagde p-pillerne på hylden, »er det ikke noget, der vil komme til at knække brystkræftkurverne. Hos kvinder i aldersgruppen 26-45 år er der også set en beskyttende effekt af vaccination, især hvis kvinden ikke har de typer virus, vaccinen beskytter imod, på vaccinationstidspunktet. Læs mere om arbejdsrelateret kræft: Overvægt øger muligvis risikoen Svær overvægt øger muligvis risikoen for at udvikle livmoderhalskræft, men der mangler stadig forskning på området. I har forskerne sammenlignet tal for 15-49-årige piger og kvinder i danske registre. Også uren hud kan blive bedre, hvis man tager p-piller.

Next

Ny forskning: P

p piller kræft

Det drejer sig om kræft i æggestokkene og kræft i. Man skal samtidig huske, at p-piller ikke beskytter mod. Det vil sige, at du ikke skal holdes syv dages pause som normalt. Hvis det ender med at blive en ønsket graviditet, selvom den ikke var planlagt, kan graviditeten fortsættes uden problemer. Effekten er til stede selv når man ikke længere tager pillerne. »Frem til 30 års-alderen er sygdommen yderst sjælden.

Next

Hormoner

p piller kræft

P-plaster P-plasteret skal anbringes på et ubehåret sted — ikke på bryst eller kønsdele. Risikoen for brystkræft er under alle omstændigheder størst efter overgangsalderen, hvor man ikke længere har brug for p-piller. Fødsler og amning Kræft i æggestokkene er lidt hyppigere hos kvinder, der ikke har født eller kun har født få børn, sammenlignet med kvinder der har født mange børn. Det interessante er, at man her — på et meget stort materiale — har vist, at der er en langtidseffekt. Altså mindre end halvt så mange tilfælde. Du kan læse mere om asbest her: Ioniserende stråling øger risikoen for æggestokkræft Den stråling, man får ved strålebehandling og ved røntgenundersøgelser, er ioniserende.

Next

Hormoner

p piller kræft

Førsteforfatter på det nye studie, seniorforsker Lina Steinrud Mørch fra Rigshospitalet, vil umiddelbart anbefale alternativer som kobberspiral eller kondomer, som ikke indeholder hormoner. Det er meget forskelligt, hvordan den enkelte reagerer på det pågældende mærke p-piller. Derfor får mange mænd med prostatakræft en eller anden form for antihormonbehandling, der som regel vil hæmme kræftvæksten. Læs mere om rygning og kræft: Bliv røgfri Det er aldrig for sent at stoppe med at ryge. Tager man på af at spise p-piller? Udover at forhindre at et æg udvikler sig, indvirker p-piller også på den slimhinde, der findes i livmorhalskanalen og i selve.

Next